Сите оние кои сакаат риба мораат да го пробаат овој начин на подготовка на сом. Идеална комбинација за фамилијарен ручек. Право уживање со чаша црвено вино. За мерак.

Сом во сос од кисела павлака

By Наташа Алексовска Published: October 28, 2013

    Сите оние кои сакаат риба мораат да го пробаат овој начин на подготовка …

    Ingredients

    Instructions

    1. 1.Исчистениот сом, исечете го на парчиња. Посолете го и увалкајте го во брашно. Испржете го на загреано масло.
    2. 2.Во мала чинија измешајте ја киселата павлака, црвен пипер и ситно исецкан магдонос.
    3. 3.Испржената риба наредете ја во ватростален сад, прелијте ја со кисела павлака и динстајте околу 10 минути. Послужете со компир салата.