Сите оние кои сакаат риба мораат да го пробаат овој начин на подготовка на сом. Идеална комбинација за фамилијарен ручек. Право уживање со чаша црвено вино. За мерак.
Сом во сос од кисела павлака
By October 28, 2013
Published:Сите оние кои сакаат риба мораат да го пробаат овој начин на подготовка …
Ingredients
- 1 кг сом
- 2 чаши кисела павлака
- 1 лажичка црвен пипер
- 1 лажичка брашно
- 1 лажичка магданос
- 1 лажичка сол
- 1 лажичка масло
Instructions
- 1.Исчистениот сом, исечете го на парчиња. Посолете го и увалкајте го во брашно. Испржете го на загреано масло.
- 2.Во мала чинија измешајте ја киселата павлака, црвен пипер и ситно исецкан магдонос.
- 3.Испржената риба наредете ја во ватростален сад, прелијте ја со кисела павлака и динстајте околу 10 минути. Послужете со компир салата.
- Cuisine: Главно јадење
- Course: Пржење
- Skill Level: Едноставна