Ова е еден лесен колач кој во овие топли денови прекрасно освежува, а ни го испрати нашата драга Долорес Кашуба Петров. Долорес, ти благодариме бидејќи навистина ни ги разубавуваш (и засладуваш) не само странициве, туку и овие жешки летни денови :).

Сонце

By Долорес Кашуба Петров Published: July 20, 2012

    Ова е еден лесен колач кој во овие топли денови прекрасно освежува, а ни …

    Ingredients

    Instructions

    1. 1.Јајцата се матат со шеќерот околу 5 мин. потоа се додава брашното и пецивото и се пече во плех од рерна обложен со хартија.
    2. 2.Кога е печено се вади од рерна, подистинато се вади хартијата и се остава во плехот. Во млекото се додава пудингот и шеќерот и се вари со постојано мешање и се остава да се излади.
    3. 3.Путерот убаво пенасто се мати. Во посебен сад се мати и хоплата и се заедно се помешува.
    4. 4.Праските се лупат и сечат на кришки дебели околу 1 cm.и такви се редат на истината кора прекривајќи ја целата. Се премачкува со филот.
    5. 5.Сега хоплата убаво се мати и се нанесува преку кремот. Се чува во фрижидер на нормална температура.
    6. 6.Еден совет: Ако немате праски може кајсија, дури и диња многу е вкусно и едноставно за правење.