Овие вкусни, крцкави и чоколадни бисквити се совршени за наутро со млеко или цедено овошје, за на работа со кафе или за закуска после ручекот. Совршени се и за пред спиење… иако не ги препорачуваме баш тогаш… :)

Совршени чоко-бисквити

By Тетка Биберче Published: October 19, 2012

  • Prep: 15 mins
  • Cook: 10 mins
  • Ready In: 25 mins

Овие вкусни, крцкави и чоколадни бисквити се совршени за наутро со млеко …

Ingredients

Instructions

  1. Сите сосотјки1.Најпрвин во брашното се додава прашокот за печење, ванилинот шеќер се меша со обичниот шеќер, а чоколадото и оревите се сечкаат на поситни парчиња и се мешаат.
  2. Смеса од јајца, шеќер и путер2.Јајцата и шеќерот се матат се додека смесата побелее. Се додава и омекнатиот путер и се продолжува со матење.
  3. Подготвена смеса3.Пополека се додава брашното и рачно се меша се дотогаш додека смеса се хомогенизира. На крај се додаваат оревите и чоколадото.
  4. Формирање на бисквитите4.Со лажичка се зема од тестото и се става во тава за печење, обложена со хартија. Топчињата се со неправилна форма и се редат на поголемо растојание бидејќи при печење тие се рашируваат и малку нараснуваат.
  5. Готови испечени бисквити5.Се печат во згреана рернана на 200 С не повеќе од 10-тина минути или додека малку поруменат. Треба да се внимава тие да не изгорат.
  6. Вкусни, крцкави бисквити6.Бисквитите штом ќе се извадат од рерна, на допир се меки но кога ќе се оладат ќе зацврснат.