Кај нас дома тестенина се јаде барем еднаш неделно. Затоа и често експериментирам со комбинациите. Ова e супер проверена варијанта која сакам да ја споделaм со вас.

Шпагети со маслинки и сос

By Александар Ефремов Published: June 3, 2013

    Кај нас дома тестенина се јаде барем еднаш неделно. Затоа и често …

    Ingredients

    Instructions

    1. 1.Во голем сад ставете вода, посолете и оставете ја да зоврие. Ставете ги шпагетите и гответе ги според упатството на кесичката.
    2. 2.Додека шпагетите да се сварат подгответе го фантот. Во 300 мл вода ставете ја содржината на кесичката и варете додека сместа не стане погуста.
    3. 3.Сварените шпагети ставете ги во длабока чинија, посипете од болоњезе сосот.
    4. 4.Одозгора ставете малку маслиново масло и исечкани маслинки.