Еве уште едно прекрасно издание на нашата состојка на месецот – плазмата, во комбинација со нескафе. Многу љубов во еден од нашите најомилени десерти. Ви посакуваме пријатен ден!

Срца со нескафе и плазма

By Гастронаутка Published: March 19, 2014

    Еве уште едно прекрасно издание на нашата состојка на месецот - плазмата, …

    Ingredients

    Instructions

    1. 1.Ставете го млекото да зоврие заедно со шеќерот (околу 3 минути) и мешајте додека не се добие смеса со густина на мед.
    2. 2.Тргнете го тенџерчето од оган, и во сеуште врелата смеса додадете го маргаринот исечен на коцки и мешајте додека потполно не се растопи.
    3. 3.Додадете ги кексите и лешниците, нескафето растворено во 1 кафена лажичка вода, а потоа убаво промешајте додека смесата не се изедначи.
    4. 4.Со смесата наполнете модлички (по можност силиконски, за да се вадат убаво колачињата). Ако сакате поедноставно, плиток сад (не многу голем) обложете го со хартија за печење, а потоа врз неа убаво распоредете ја смесата и оставете ја во фрижидер преку ноќ убаво да се олади.
    5. 5.Фонданот направете го така што во подлабока чинија (или сад) ќе го ставите шеќерот во прав, ќе го додадете нескафето растворено во лажичка ладна вода, а потоа постепено ќе додадавате врела вода со постојано мешање додека не ја добиете саканата густина. Ако е потребно, можете да додадете уште малку шеќер во прав или вода, а на крајот додадете и малку лимонов сок и масло за да се добие убав сјај.
    6. 6.Изладените колачиња извадете ги од модлите и одозгора прелијте го фонданот. На крајот украсете со малку чоколадо за готвење.
    7. 7.Забелешка: Ако не сте користеле модли, односно имате цела смеса, прелијте ја со фонданот, а потоа оставете ја во фрижидер да се стегне. Откако ќе се олади, сечете мали штанлички (како бајадери).