Дали сте знаеле дека при печењето, многу од активните супстанции и витамини кои ги содржи јаболкото, стануваат многу поефикасни и организмот полесно ги апсорбира… Затоа, големо фала на Верица Кузмановска за овој одличен рецепт.

Штрудла со јаболка

By Верица Кузмановска Published: December 27, 2012

    Дали сте знаеле дека при печењето, многу од активните супстанции и …

    Ingredients

    Instructions

    1. 1.Јаболката ги лупиме и ги рендаме.
    2. 2.Земаме една кора и ја премачкуваме со масло за готвење и врз неа ја ставаме втората кора и неа ја намрсуваме.
    3. 3.На почетокот од втората кора ставаме од ренданото јаболко, посипуваме шеќер, малку гриз и ванилин шеќер.
    4. 4.Ги виткаме двете кори како палачинка и ја ставаме во тава која претходно сме ја премачкале со масло за готвење.
    5. 5.И преостанатите кори за пита ги филуваме и ги редиме во тавата.
    6. 6.На крај, корите ги премачкуваме со преостанатото масло и ги печеме во загреана рерна на 220 степени околу 25 минути или се додека не добијат убава боја.
    7. 7.Откога ќе се олади штрудлата, ја сечеме на парченца и ја посипуваме со шеќер во прав.