Прекрасна идеја како вашиот домашен простор да го исполните со неодолив мирис на цимет. Направете свеќници од цимет стапчиња кои освен што изгледаат прекрасно декоративно, оно што ќе ве импресионира е слатката арома на еден од највпечатливите зачини.

Бидејќи ние обожаваме цимет и често го користиме за приготвување на колачи или слатки, решивме да ја испрoбаме нашата креативност и не погрешивме. Овие свеќници многy лесно се праваат и не треба никаква посебна вештина, а финалниот резултат е одличен. Особено откако ќе запалите една свеќичка.

Ви требаат неколку средни по големи свеќи, десетина стапчиња цимет, трака,  коноп или лента за декорација. Доволно е да ги разгледате фотографиите и ќе ви биде јасна целата постапка 🙂

Свеќници со цимет стапчиња
Свеќници со цимет стапчиња

Посетете ја супер интересната фејсбук страница ИДЕИ ЗА ДЕКОРАЦИЈА која ќе ве инспирира и ќе ја потикне вашата креативност. ЛАЈК 🙂