Ако денес планирате да распалите скара еве интересен начин да ги угостите пријателите кои не се нешто посебно големи љубители на месо, а обожаваат тестенини.
Тестенини на скара
By August 26, 2012
Published:Ако денес планирате да распалите скара еве интересен начин да ги …
Ingredients
- 1 пакетче тестенина по желба
- 2-3 домати (исечкани на коцкици)
- 120 г бело сирење
- 3 чешнина лук (ситно исечкан)
- малку свеж босилок
- ½ лажичка сол, црн пипер
- малку маслиново масло
- 1 лимон (пресечен на 6 парчиња)
Instructions
1.Тестенините сварете ги неколку минути помалку од зададеното на пакетчето. Исцедете ги и ставете ги во длабок стаклен сад.
2.Во стаклениот сад ставете налејте маслиново масло, ставете го ситни исечканото лукче, доматите и малку исечкан свеж босилок. Промешајте.
3.Во меѓувреме од алуминиумската фолија исечете парчиња фолија со големина 30x20 сантиметри. Потребни се 12 парчиња фолија бидејќи за секоја порција тестени се користат две фолии.
4.Тестенината распределете ја на шест дела, ставете ја врз фолијата, додадете парче бело сирење, парче лимон и затворете ја фолијата.
5.Затворената тестенина ставете ја на скара и печете ја 10-20 минути. Доколку скарата не ви е на дофат, рерната е соодветна замена. Сервирајте инстант!
- Cuisine: Главно јадење
- Course: Комбинација
- Skill Level: Едноставна