Кога е во прашање подготовката на тестенини секогаш експериментирам, бидејќи можат да се припремат со било што и било како. Одамна немам употребено кари зачин, па затоа решив денес да го искористам во комбинација со пилешко и зеленчук.

Тестенини со пилешко месо и кари зачин

By А.З. Published: May 31, 2014

    Кога е во прашање подготовката на тестенини секогаш експериментирам, …

    Ingredients

    Instructions

    1. sostojki1.Пиперките и пилешкото месо ги сечкаме на лентички. Пилешкото месо го зачинуваме со кари зачин и сол. Во пластичен сад ја мешаме павлаката со 1 чаша вода и зачинуваме со малку сол.
    2. Запржени пилешко месо2.Во тава за готвење, на малку маслиново масло, сечканото и зачинето пилешко месо го пржиме 5 до 6 минути за да се зготви. Го тргаме на страна.
    3. Динстан зеленчук3.Во друга тава за готвење, ги запржуваме пиперките заедно со сечканиот кромид и лук. Откако ќе омекнат, ги додаваме сечканите печурки, посолуваме и запиперуваме.
    4. Помешани состојки4.Во зеленчукот ја додаваме павлаката помешана со вода, го додаваме запрженото пилешко месо. Мешаме и динстанеме неколку минути.
    5. Тестенини со пилешко месо и кари зачин - ГОТОВО:)5.Во меѓувреме ја вариме тестенините според упатството на пакувањето. Сварените тестени си префрлуваме во тавата со зеленчук и месо и сервираме.