Еден од највкусните и најпознатите италијански сосови, сега и во наше, прилагодено издание. Само додадете чаша винце и имате екстра италијанско-македонско уживање. Пријатно!
Тестенини со песто сос
By January 31, 2013
Published:- Prep: 15 mins
- Cook: 10 mins
- Ready In: 25 mins
Еден од највкусните и најпознатите италијански сосови, сега и во наше, …
Ingredients
- 1 пакетче шпагети (или дргуга тестенина)
- 1 китка свеж босилок
- 150 мл маслиново масло
- 30 г печени семки од сончоглед
- 2-3 чешниња лук
- малку рендан пармезан
- малку сол
Instructions
1.Во блендерставете босилокот, сончогледот, лук и малку маслиново масло. Блендирајте, притоа постепено додавајќи маслиново масло.
2.По желба посолете. Кога ќе добиете фина , мазна смеса, пестото е спремно за консумирање.
3.Шпагетите сварете ги според упатството на пакетчето. Исцедете ги и додадете 5 до 6 лажици од претходно подготвеното песто. Наросете пармезан и ручекот е спремен. Добар апетит!
- Cuisine: Главно јадење
- Course: Варење
- Skill Level: Едноставна