Ова е една од моите омилени комбинација за мезење. Кога не сте многу гладни, ова е мојата препорака која мора да ја пробате.
Тиквички со месо и кашкавал
By June 30, 2013
Published:Ова е една од моите омилени комбинација за мезење. Кога не сте многу …
Ingredients
- 400 г мелено месо
- 200 г ориз
- 2-3 перца млад кромид
- 1 перце млад лук
- 100 мл бело вино
- 5-6 средно големи тиквички
- 1 Фант за полнети пиперки
- 100 мл вода (за Фант)
- 150 г кашкавал
- малку пармезан (за посипување)
- малку зејтин
Instructions
- 1.Тиквичките измијте ги, исечете ги на пола, издлабете ги и насолете ги.
- 2.Фантот измешајте го со 100 мл вода.
- 3.На зејтин испржете го кромид. Додајте го месо, малку сол и пипер, фантот и белото вино. Пржете го месото се додека не испари течност.
- 4.Тргнете го од оган, додадете од ренданиот кашкавал, исечениот лук и внатрешноста од тиквичките.
- 5.Наполнете ги со филот, ставете во тава за печење, покријте ги со алуминиумска хартија, ставете малку вода и печете во рерна на 200 степени околу 40 минути.
- 6.Извадете ги од рерна, ставете малку пармезан и сервирајте ги.
- Cuisine: Главно јадење
- Course: Комбинација
- Skill Level: Едноставна