Ова е една од моите омилени комбинација за мезење. Кога не сте многу гладни, ова е мојата препорака која мора да ја пробате.

Тиквички со месо и кашкавал

By Александар Ефремов Published: June 30, 2013

    Ова е една од моите омилени комбинација за мезење. Кога не сте многу …

    Ingredients

    Instructions

    1. 1.Тиквичките измијте ги, исечете ги на пола, издлабете ги и насолете ги.
    2. 2.Фантот измешајте го со 100 мл вода.
    3. 3.На зејтин испржете го кромид. Додајте го месо, малку сол и пипер, фантот и белото вино. Пржете го месото се додека не испари течност.
    4. 4.Тргнете го од оган, додадете од ренданиот кашкавал, исечениот лук и внатрешноста од тиквичките.
    5. 5.Наполнете ги со филот, ставете во тава за печење, покријте ги со алуминиумска хартија, ставете малку вода и печете во рерна на 200 степени околу 40 минути.
    6. 6.Извадете ги од рерна, ставете малку пармезан и сервирајте ги.