Топло чоколадо и тоа во права смисла на зборот. Заборавете на оние инстант топли чоколада кои се продаваат во кесичка. Направете го овој рецепт и ќе се воодушевите од вистинскиот чоколаден вкус.

Топло чоколадо

By Гастронаут Published: September 13, 2013

    Топло чоколадо и тоа во права смисла на зборот. Заборавете на оние …

    Ingredients

    Instructions

    1. Искршено чоколадо1.Чоколадото искршете го на парченца и ставете го во сад на пареа.
    2. Додавање шеќер2.Додадете шеќер.
    3. Додавање млеко3.Ставете го млекото.
    4. Мешање4.Мешајте се додека чоколадото убаво не се растопи.
    5. Топло чоколадо спремно за дегустација5.Префрлете го топлото чоколадо во чаша и по желба декорирајте со малку шлаг пена и чоколадни трошки.