Коктелче од јаболков сок со додаток рум, цимет и мускатно оревче. Наш апсолутен хит, одличен за да се загреете во овие студени утра. Наместо шолја кафе, напијте се топло зачинето коктелче.
Топол јаболков коктел
By December 1, 2013
Published:Коктелче од јаболков сок со додаток рум, цимет и мускатно оревче. Наш …
Ingredients
- 1 л јаболков сок
- 60 мл рум
- 2 стапчиња цимет (или цимет во прав)
- 3 лажички кафеав шеќер (опционално)
- 1/4 лажичка мускатно оревче
Instructions
1.На тивок оган во тенџерче со средна големина ставете го сокот од јаболка.
2.Веднаш штом ќе се загрее додадете го румот, мускатното оревче, шеќерот и циметот.
3.Коктелот нема потреба да проврие. Нека биде доволно топол, за да може веднаш да се пие. Сервирајте во чаши и конзумирајте веднаш.