Рецепт на и нашата драга читателка Ивана Тасевска кој сигурно ќе им се допадне на сите љубители десерти си лешници и чоколадо. Имајте добар апетит.
Тријаголници со лешници
By December 20, 2013
Published:- Prep: 30 mins
- Cook: 30 mins
- Ready In: 60 mins
Рецепт на и нашата драга читателка Ивана Тасевска кој сигурно ќе им се …
Ingredients
- 250 г брашно (тесто)
- 125 г маргарин (тесто)
- 62 г шеќер (тесто)
- 1 кесичка ванилин шеќер (тесто)
- 2 јајца (тесто)
- 1 пакетче прашок за пециво (тесто)
- 5 белки (фил)
- 200 г лешници (мелени) (фил)
- 200 г лешници (сечкани) (фил)
- 280 г шеќер (фил)
- 100 г чоколадо (за украсување)
Instructions
- 1.Брашното измешајте го заедно со омекнатиот магарин, додадете шеќер, ванилин шеќер, јајца и прашок за пециво. Се добро иаматете.
- 2.Со миксер, белките изматете ги заедно со шеќерот. Внимателно и мешајќи до лажица, додадете ги мелените и сечканите лешници.
- 3.Тавата за печење намастете ја и ставете хартија за печење. Истурете тестото, израмнете а одозгора ставете го филот.
- 4. Печете на 170 степени, околу 30 минути. Додека е сеуште топло, исече го колачот на триголници. На крај украсете со чоколадо.
- Cuisine: Десерт
- Course: Печење
- Skill Level: Едноставна