Еве една одлична идеја за квалитетен доручек. Наместо да купувате лиснати пецива по пекарите, направете си сами вкусен појадок. Можете да си спакувате неколку парчиња и за на работа и да ги послужите колегите и колешките. Верувајте пријатно ќе ги изненадите!

Триаголници со сланина и кашкавал

By Тетка Биберче Published: July 20, 2012

    Еве една одлична идеја за квалитетен доручек. Наместо да купувате …

    Ingredients

    Instructions

    1. Брашно, путер, сол, шеќер и прашок за пециво - Триаголници1.Во пластичен сад за готвење измешајте ги брашното со прашокот за пециво, додадете сол и шеќер. Потоа, во смесата со брашно додадете го и путерот на коцки и со помош на раце измешајте ја смесата ( не со миксер). Притоа, смесата не ја мешајте многу за дел од путерот да остане нерастопен.
    2. Запржена сланина - Триаголници2.Во меѓувреме, тенките парчиња сланина запржете ги на масло за готвење и оставете ги неколку минути на кујнска хартија за да се исцеди маснотијата. Ситно исечкајте ги.
    3. Триаголници - припрема3.Сланината, ренданиот кашкавал и кромидот додадете ги во садот со брашно и путер, промешајте колку подеднакво да се распределат состојките. Додајте павлака за готвење и мешајте додека состојките не се соединат.
    4. Формирање на круг4.Ставете ја смесата на хартија за готвење (мрсна хартија) и со помош на сукало формирајте круг.
    5. Пресечени триаголници5.Тестото пресечете го на 8 триаголници и секој триаголник премачкајте го со павлака за готвење.
    6. Триаголници со сирење и кашкавал6.Печете во загреана рерна, на 220 степени околу 20 минути или се додека не поруменат.