Зарем има нешто подобро од чаша полна со витамини. Ананас и папаја кои ќе ве префлата во тропските краишта. Совршено освежување за целото семејство. На здравје.

Тропски безалхохолен коктел

By Гастронаут Published: February 7, 2014

  Зарем има нешто подобро од чаша полна со витамини. Ананас и папаја кои ќе …

  Ingredients

  Instructions

  1. 1.Внимателно излупете го ананасот, а потоа исечете го на долгнавести парченца. Излупете ја и папајата, а внатрешноста остранете и ја со лажица. Насечкајте ја на мали парченца.
  2. 2.Парченцата папаја и ананас ставете ги во блендер. Додадете мед и млеко. Изблендирајте.
  3. 3.Коктелот префрлете го во чаша и додадете неколку коцки лед. По желба декорирајте со ливче свежо нане.