Немате идеја како да го искористите бајатиот леб. Нашата пријателка Валентина ни испрати супер рецепт, кој нуди одличен начин како со него да направите вкусен оброк. Добар апетит.

Трошеница

By Валентина Крстевска Published: November 4, 2015

    Немате идеја како да го искористите бајатиот леб. Нашата пријателка …

    Ingredients

    Instructions

    1. 1.Лебот издробете го на ситни парченца.
    2. 2.Во ростфрај сад загрејте го маргаринот и додајте го лебот. Пропржете до саканата боја со постојано промешување, засолете по вкус и послужете го јадењето топло.
    3. 3.Напомена: одозгора по желба може да се нароси со лут или благ буковец или некои други зачини, може да се изренда сирење, или да се послужи без било какви додатоци. Доколку не ја потрошите целата трошеница, не фрлајте ја, многу е вкусна како додаток во топла супа.