Македонско традиционално јадење кое сите го обожаваме..

Tурлитава

By Сузана Тренчевска Published: May 25, 2013

    Рецепт на Сузана

    Ingredients

    Instructions

    1. 1.Го динстаме кромидот заедно со пиперката околу 10 минути т.е. се додека не омекнат.
    2. 2.Потоа го додаваме останатиот зеленчук (без компирот), додаваме зејтин и уште малку динстаме. Сето ова го префрлуваме во подлабока тава за печење.
    3. 3.Месото добро го запржуваме и него го додаваме во тавата за печење.Налеваме вода за да го покрие зелечукот и печеме околу 30 минути.
    4. 4.Фантот го мешаме со 500 мл млака вода. После 30 минути, го додаваме во тавата, ставаме магдонос и печеме уште 20 минути.