Овој пудинг со боровници го обожаваат моите деца. Затоа често им го спремам. Бидејќи е превкусен решив да го споделам со вас. Едноставно се прави,а ќе добиете супер десерт.

Ванила пудинг со боровници

By Наталија Станковска Published: September 13, 2013

  Овој пудинг со боровници го обожаваат моите деца. Затоа често им го …

  Ingredients

  Instructions

  1. 1.Боровниците ги мијам и ги ставам во сад со шеќерот и водат. На слаб оган ги загревам, потоа додавам рум.
  2. 2.Откако ќе пуштат сок ги тргам од оган. Ги двојам боровниците од сокот и ги оставам малку да се оладат.
  3. 3.Го приготвувам пудингот според упаството од кесичката. Секоја пишкота ја кршам на две половини и ја топам во сокот од боровници.
  4. 4.Земам четири поголеми чаши. Ставам лажица пудинг, па пишкоти. Ја повторувам постапката додека чашата не се наполни. Одозгора ставам од боровниците. Добар апетит.