Варени компири на ваков начин често им подготвувам на моите домашни вообичаено со некој додаток најчесто месо. Бидејќи ги обожаваат решив да ги споделам со вас и сигурно сум дека на сите ќе им се допаднат.

 

Варени компири со путер и копар

By Габриела Митревска Published: November 13, 2013

    Варени компири на ваков начин често им подготвувам на моите домашни …

    Ingredients

    Instructions

    1. 1.Компирите ги лупам и добро ги мијам. Оние поголемите ги сечам на половина, а ако треба и на четвртинки.
    2. 2.Во голем сад ставам вода, ја оставам да зоврие, ја посолувам и ги ставам компирите да се варат.
    3. 3.Варам околу 30 минути, односно се додека не омекнат.(проверувам во вулушка дали се готови)
    4. 4.Кога компирите се скоро готови, го топам путерот. Ја цедам водата и истурам од путерот на топлите компири.
    5. 5.За дополнителен вкус наросувам свежо исечкан копар. Може и оној од кесичка.(по вкус може да се додаде уште сол.)