Интересен трик кој ќе ви помогне да направите вистинска кујнска магија. Зошто обично варено јајце, кога со малку умешност и трпение можете да добиете совршено декоративно варено јајце во форма на срце. Ви теба парче картон, две ластичиња и еден молив. Еве детален опис со фотографии кои ќе ве уверат дека е многу едноставно. 🙂

Прво сварете го јајцето. Додека е топло излупете го и поставете го во средината на картонот. Потоа со стапче или молив притиснете го на средина, а краевите на моливот прицврстете ги со две ластичиња. Јајцето мора е свежо сварено и топло бидејќи може да пукне. Вака подготвениот калап оди во фрижидер на десетина минути. Потоа внимателно извадете го јајцето, пресечете го на половина и ќе добиете срце.

Јајце на око во форма на срце

Јајце на око во форма на срце

Јајце на око во форма на срце