Превкусни се како топли така и ладни, особено со мајонезот без јајца кој го најдов на вашиот сајт :)

Вегетаријански ќофтиња

By Гордана Андреска Published: June 28, 2013

    Превкусни се како топли така и ладни, особено со мајонезот без јајца кој …

    Ingredients

    Instructions

    1. 1.Тиквичката се ренда заедно со лушпата, се додава ситно исечканиот кромид и лук, се додава исечканиот магдонос, двете јајца, изренданиот ѓумбир и двете лажици фант спремен според упатството.
    2. 2.На крај се додаваат двете јајца и лебните трошки. Бидејќи фантот ги содржи сите потребни зачини, дури и е доволно солена, не е потребно да се додаваат други било какви освен можеби црн пипер.
    3. 3.Целата смеса се меша и доколку се добие релативно течна смеса тогаш тога треба да се додаде малку брашно.
    4. 4.Со лажица се црпнува од смесата и се става во добро загреана тава во која е додадено маслото (пожелно е таа да биде тефлонска или керамичка).
    5. 5.Ќофтињата се пржат од двете страни, се вадат од тавата и се ставаат врз кујнска хартија за да го впие вишокот од масло.