Потребата од витамин Ц најдобро е да ја задоволите по природен пат. А, во кои овошја го има овој витамин во најголеми количини? Се разбира во лимонот, портокалите и мандарините, па затоа денес смучкавме едно витамиско „смути“.

Витамински напиток

By Гастронаут Published: October 5, 2013

    Потребата од витамин Ц најдобро е да ја задоволите по природен пат. А, во …

    Ingredients

    Instructions

    1. 1.Излупете ги портокалите и мандарините и исцедете лимонов сок.
    2. 2.Ставете ги овошјата во миксер и доадете го лимоновиот сок. Миксирајте се додека не добиете фина смеса. На здравје.