Здравиот појадок не само што ќе ве нахрани, туку и ќе придонесе за целокупното здравје. Овој оброк е поважен отколку што мислите, па затоа не прескокнувајте го и пробајте ја оваа вкусна фритата…..
Фритата со спанаќ
By November 13, 2012
Published:Здравиот појадок не само што ќе ве нахрани, туку и ќе придонесе за …
Ingredients
- 4 јајца
- 60 мл млеко
- 2 лажици свежо нане (или 1 лажичка суво нане)
- 250-300 гр свеж спанаќ
- маслиново масло
- сол, црн пипер
- семки од тиква
- малку кашкавал (рендан)
Instructions
- 1.Загрејте ја рерната на 200 степен.
- 2.Во тавче за готвење, на маслиново масло пржете го спанаќот се додека не омекне.
- 3.Во пластичен сад, изматете ги јајцата со млекото. Додадете сол, црн пипер и нане. Додадете го и испржениот несечкан спанаќ.
- 4.Смесата подеднакво распределете ја во керамички мали садчиња за готвење. Одозгора насипете малку семки од тиква и нарендан кашкавал.
5.Печете 15-тина минути се додека јајцата не бидат готови и кашкавалот не порумени.
- Cuisine: Предјадење
- Course: Печење
- Skill Level: Едноставна