Немора секогаш се да купуваме, некој производ можеме и сами да си го спремиме во домашната кујна, ни посочи Лилјана Илиева и ни го претстави белиот крем за кој ни гарантира успех.

Whitella крема или бел крем

By Лилјана Илиева Published: February 21, 2013

    Немора секогаш се да купуваме, некој производ можеме и сами да си го …

    Ingredients

    Instructions

    1. 1.Излупените бадеми лесно се потпекуваат и се фино мелат.
    2. Додавање на путер во смесата2.Садот со слатката павлака го ставаме на оган да се загрее (не да проврие), кога е доволно топло го додаваме ренданото чоколадо - мешаме со лажица додека се стопи.
    3. Матење со мискер3.Во стопената смеса од павлаката и чоколадата го додаваме исечениот на коцки путер и со миксерот матиме да се добие фина хомогена смеса.
    4. Додавање на мелени бадеми во смесата4.Ги додаваме мелените бадеми, овкусуваме додавајќи го џемот и медот. Повторно мешаме за да се спојат состојките и смесата ја собираме во тегла.
    5. Бел крем во тегла5.Забелешка: од оваа количина се добива околу 300 г бела крема. Џем можете да користите кој и да го имате... јас ставив џем од малини, а доколку сакате можете да додадете и рендана кора од портокал.