Со подготовката на оваа мешавина од зачини, вообичаено започнувам со правење колачиња за зимските празници.Со промена на било која од состојките би се нарушила хармонијата на идеално измешани мириси, затоа секогаш строго се придржувам кон  рецептот.

Зачин за медењаци

By Валентина Крстевска Published: December 31, 2013

    Со подготовката на оваа мешавина од зачини, вообичаено започнувам со …

    Ingredients

    Instructions

    1. 1.Измешајте ги сите зачини и оставете ги во тегличка која убаво се затвора. Пожелно е вака подготвената зачинска мешавина да одстои барем ден-два пред користењето.
    2. 2.Иако секоја од состојките има сопствен, силен мирис, вака измешани даваат прекрасен спој на мириси во кој ниеден од нив не преовбладува, што на колачите во кои се додава им дава посебна убавина. При додавњето на зачинот, гледајте семките од анис да останат во тегличката.