Уште еден летен специјалитет кој мора да го направите се додека може да се купи македонска лубеница. Егзотични залчиња кои ќе ве импресионираат со својот вкус. За поготвуање на оваа закуска не треба никаква кулинарска вештина и знаење, што е доволна добра препорака да ги пробате уште денес.

Залчиња од лубеница и сирење на скара

By Гастронаут Published: August 29, 2012

    Уште еден летен специјалитет кој мора да го направите се додека може да …

    Ingredients

    Instructions

    1. Сечкање лубеница1.Лубеницата исечете ја на парченца. Исчистете ги семките.
    2. Подготовка на сирењето2.Подгответе го сирењето. Ние корисевме фета, вие можете било кое сирење по важа желба.
    3. Лубеница на скара3.Премачкате ја грил тавата со малку маслиново масло. Запечете ги парченцата лубеница од двете страни.
    4. И сирење на скара4.Истата постапка направете ја и со сирењето. Веднаш штом се појават траги од грил тавата на фетата и лубеницата тоа е знак дека се доволно запечени.
    5. Спремно за дегустација5.За послужување направете посебна декорација. Парче лубеница, па сирење, потоа рукола (или нане/босилок) и одозгора уште едно парче лубеница. Накапете неколку капки оцет балсамико.