Ако имате некој убав домашен повод, а немате идеја каква закуска да им подготвите на пријателите, ова е мојот прелог. Запечени домати кои со додатокот од пармезан имаат совршен вкус. Се приготвуваат многу брзо, причина повеќе за нивна дегустација.

Запечени домати со пармезан

By Тетка Биберче Published: November 11, 2013

    Ако имате некој убав домашен повод, а немате идеја каква закуска да им …

    Ingredients

    Instructions

    1. Пармезан и презла1.Во сад, измешајте го ренданиор пармезан заедно со презлата. Ставете малку мајчина душичка и промешајте.
    2. Подготовка на смесата за полнење2.Во смесата додадете малку масло за готвење.
    3. Пресечени домати3.Доматите пресечете ги на пола, тавчето за печење намастете го и ставете ги доматите.
    4. Спремни за печење4.Смесата поделете ја на 6 дела и врз секој домат ставете од смесата.
    5. Запечени домати со пармезан5.Печете на 180 степени околу 15 минути. Добар апетит!