И мирис и вкус. Запечени свински ролнички кои се совршени за приготвување во моментите кога немате идеја што денес да направите за ручек. Одличен и едноставен рецепт кој сигурни сме дека ќе ви се допадне. Добар апетит.

Запечени ролнички месо

By А.З. Published: January 14, 2014

  • Prep: 25 mins
  • Cook: 30 mins
  • Ready In: 1 hr 10 mins

И мирис и вкус. Запечени свински ролнички кои се совршени за приготвување …

Ingredients

Instructions

  1. Испржен кромид1.Кромидот исчистете го, исечкајте го и на малку масло за готвење пржете го се додека не омекне и не се карамелизира.
  2. Ситно сечкани печурки2.Печурките исечкајте ги на ситни парчиња и ставете ги во тавата со кромидот. Пржете ги се додека не испари водата која ја испуштија печурките.
  3. Сварено и исечкано јајце3.Јајцата сварете ги, исечкајте ги и додадете ги во тавата заедно со печурките.
  4. Спремен фил4.Додадете го и ренданиот кашкавал, зачинете с сол и црн пипер и се добро промешајте. Филот за полнење на ролните е готов.
  5. Исечкано месо5.Месото исечкајте го на тенки парчиња и удрете го неколку пати со чукалка за. Посолете го и запиперете го од двете страни.
  6. Наполнето месо со фил6.На едниот крај од месото ставете две лажици од филот и завиткајте го месото во ролат.
  7. Спремно месо за пржење7.Боцнете го со чечкалица за да не се распадне при пржење. Постапката повторете ја со целото месо.
  8. Пржење на ролните8.Во тава, на малку масло за готвење, запржете ги ролните од двете страни.
  9. Налеано со павлака за готвење9.На ролните извадете им ги чечкалиците и префрлете ги во огноотпорен сад за печење. Павлаката измешајте ја со една чаша вода и налејте ја во садот за печење. Посолете и запиперете.
  10. Запечени ролнички месо10.Печете ги околу 30 минути, на 180 степени. Сервирајте ги топли.