„Сите кои сами одгледуваат зеленчук, често се соочуваат со проблем – големо количество плодови за кои не знаат како да ги искористат. Мајка ми по потекло е од источниот дел на Македонија, па во нејзиното семејство,овој пинџур често се правел.“ – ни рече Валентина Крстевска и го сподели овој рецепт.

Зелен летен пинџур

By Валентина Крстевска Published: January 20, 2013

  „Сите кои сами одгледуваат зеленчук, често се соочуваат со проблем - …

  Ingredients

  Instructions

  1. Зелен летен пинџур1.Доматите и пиперките измијте ги и без да ги отсранувате дршките, сварете ги додека не омекнат.
  2. Зелен летен пинџур2.Исцедете ги зеленчуците,исчистете ги од дршките, па убаво истолчете ги во аван или некој друг погоден сад.Додајте го лукот и сол по вкус.
  3. Зелен летен пинџур3.Маслото за јадење убаво загрејте го, па со него попарете го подготвениот зеленчук.