Posts in category Food lab

Малку хемија во кујната. Што е она што секогаш сме знаеле дека е така, а никогаш не сме знаеле зошто? Поглед од перспективата на пар епрувети и многу хемиски реакции со чудни и незапамтливи имиња, ама сепак работи кои вреди барем еднаш да се прочитаат.


кое масло е подобро?
Food labСоветник

Кое масло е подобро, маслиновото или сончогледовото?

Во последниве години, маслиновото масло стана сериозен конкурент на сончогледовото масло. За маслиновото масло многу се говори и пишува, а најчесто пренесуваната информација е дека …

Read more 2 Comments