Рецептот за овие прекрасни јаготки ни го кажа нашата драга сосетка Сузана која мора да ја пофалиме, бидејќи навистина се што ќе направи е одлично :). Инаку, малку се помачивме со оформувањето и боењето (една по една) на јаготките, ама трудот навистина се исплатеше. Пробајте ги – навистина се фантастични!

Јагодите на Сузана

By Мигусто Published: May 17, 2013

  • Prep: 15 mins
  • Cook: 60 mins
  • Ready In: 1 hr 15 mins

Рецептот за овие прекрасни јаготки ни го кажа нашата драга сосетка …

Ingredients

Instructions

  1. потребен материјал1.Мелените ореви и кекси измешајте ги со шеќерор во прав. Додадете ги белките и по потреба сок од лимон и месете додека не добиете убава компактна смеса.
  2. од смесата направете ги формите2.Од смесата исдовјувате топчиња големи колку орев и од нив обликувајте јагоди (нашите беа по околу 15 г секоја).
  3. обоени и извалкани во шеќер3.Растворете ја црвената боја со вода (ако е во прашок) и со четка за боење премачкајте ја секоја јагода и веднаш извалкајте ја во кристал шеќер.
  4. Јагодите на Сузана4.Потоа со чепкалка за заби направете дупче и во него ставете мало зелено гранче како дршка.