Еден од најпознатите од мноштвото мексикански делиции се секако и овие мексикански сендвичи. Касадиља (Quesadillas) е смеса на база на рендано сирење, месо, кромид, чили и такос сос и тортиља. Совршено за вистинските љубители на лута мексиканска храна и идеална во комбинација со текила или типично мексичко пиво како Корона.
Мексикански сендвич - Quesadillas
By November 9, 2015
Published:Еден од најпознатите од мноштвото мексикански делиции се секако и овие …
Ingredients
- 400 гр пилешки гради
- 300 гр кашкавал
- 3 млади кромидчиња (насечкани)
- 2 лажици маслиново масло
- 100 мл сос од домати
- сол, чили, магдонос
Instructions
- 1.Пилешкото месо го сечкаме на тенки лентички, го зачинуваме со маслиново масло, сол и мелен чили. Го пржиме на тефлонска тава без додавање на маснотии се додека месото не добие убава златно жолта боја.
- 2.Го мешаме пилешкото месо со сосот од домати, насечканиот кромид, магдонос и додаваме 150 гр. изрендан кашкавал.
- 3.Врз секоја ториља рендаме сирење, потоа ставаме ¼ од претходно приготвената смеса со пилешко месо, повторно рендаме кашкавал и одозгора ставаме тортиља. И преостанатите тортиљи ги полниме по истиот распоред.
- 4.Секоја тортиља ја загреваме на тефлонска тава се додека целиот кашкавал не се растопи. Ги сечеме попречно и ги послужуваме.
- Cuisine: Главно јадење
- Course: Без термичка обработка
- Skill Level: Едноставна