Руска и пилешка салата, двете нешта кои мора да ги има на софра за време на прослави и новогодишни празници. За се друго останато може да има компромис, но за овие две нешта не. Затоа фатете се за работа и пречекајте ги најблиските со домашна пилешка.
Пилешка салата
By December 30, 2012
Published:- Prep: 20 mins
- Cook: 20 mins
- Ready In: 40 mins
Руска и пилешка салата, двете нешта кои мора да ги има на софра за време на …
Ingredients
- 200 г компири
- 100 г моркови
- 200 г пилешко месо
- 200 г свежи шампињони
- 200-300 г кисела павлака
- 2 лажици мајонез
- малку сол, црн пипер
Instructions
1.Свежите шампињони исчистете ги и на малку масло за готвење запржете ги. Mорковите, компирите и пилешкото месо сварете ги, исцедете ги и оставете ги да се оладат. Оладени, исечкајте ги.
2.Ставете се во еден длабок сад, додадете ја киселата павлака и мајонез и промешајте. Зачинете со сол и црн пипер.
3.Сервирајте. Добар апетит.
- Cuisine: Предјадење
- Course: Варење
- Skill Level: Едноставна