Еден од моите омилени репцети кој често го приготвувам токму поради тоа што сопругот и децата го обожаваат. Се надевам дека ќе ви се допадне и на вас. Убав апетит. Уживајте

Пилешки ролнички со сланина

By Тања Смилевска Published: August 14, 2012

    Еден од моите омилени репцети кој често го приготвувам токму поради тоа …

    Ingredients

    Instructions

    1. Пилешко, кромид, свински врат1.Исечкајте го пилешкото, кромидот и свинскиот врат на парченца. Овие три состојки потоа одат во блендер добро да се измелат и за да се добие фина, компактна смеса.
    2. Потготовка2.На оваа смеса додадете едно јајце, лебни трошки, зачини и парчиња од мекиот дел од двете кришки леб(кои претходно добро сте ги натопиле во млеко и убаво исцедиле)
    3. Спремно за печење3.Целата смеса добро промешајте да се соединат сите состојки. Поделете ја на десет делови. Од секое направете долгнавесто ќофте и ставете парче кашкавал. Обвиткајте го со парче сланина. (Употребата по една чачкалица за сланина да не се одвои при печење)
    4. Финален продукт4.Печете во добро загреана рена на 180 степени околу 40 минути. Послужете со сос од павлака, мајонез или некој друг по ваша желба. Декорирајте со свеж магданос.