Лилјана е веќе препознатлива по испревртените рецепти чиј конечен резултат е секогаш успешен. Таа за прв пат пошира јајца на ваков начин и вели дека е ова повеќе идеја-рецепт отколку рецепт. На сличен начин советува дека може да се направи и кајгана со сирење… Зошто да не испробате и нешто вакво кое сигурно ќе им се допадне на дечињата.
Поширано јајце
By November 26, 2015
Published:Лилјана е веќе препознатлива по испревртените рецепти чиј конечен …
Ingredients
- јајца (количина по потреба)
- малку магдонос
- малку пиперка или морков (рендани)
Instructions
1.Земате најлонско кесе во кој пакуваме намирници за длабоко замрзнување, оние шушкавите, не обичниот најлон, намрснете го со малку зејтин, поставете го на филџан така што да биде кесата отворена.
2.Ставете магданос, на ситната страна од рендето рендана пиперка, морков.. или се она што саката да има во содржината на вака пошираното јајце, вие сами креирајте, врз ова скршете го внимателно јајцето, посолете и врз јајцето исто така можете да ставите од се што предходно сте нарендале, но морате да внимавате да не ја разлиете жолчката.
3.Врзете ја кесата со конец или наједноставно преврзете ја кесата сама околу себе, ставете во тенџере во кое веке врие водата. Варете го јајцето толку колку што сакате да го консумирате... ровко, тврдо, меко... ако се одлучите да остане меко јајцето, тогаш повторно мора да внимавате при самото вадење од кесата да не ја разлите жолчката.
- Cuisine: Предјадење
- Course: Варење
- Skill Level: Едноставна